Naar boven

Blog

5 handige tips voor grotere biceps
Door Bodymass Nutrition - 08 december 2017 -
Wil je grotere biceps? Doe dan barbell curls totdat je niet meer kan! Volgens sommige zelf opgeleide ‘professionals’ is dit dé manier om grotere armen te kweken… Wij denken daar net iets anders over, want wij kijken naar een meer gecalculeerde, wetenschappelijke benadering van de biceps training. De biceps behoren tot de top-3 lichaamsdelen die mannen het liefst trainen.
Lees meer
5 Effectieve core oefeningen
Door Bodymass Nutrition - 01 december 2017 -
Elke serieuze krachtsporter heeft minstens 1 à 2 keer per week zijn core op de planning staan (dat zou in ieder geval wel het geval moeten zijn). Maar wanneer is een training voor de core echt effectief?
Lees meer
Blessures voorkomen
Door Bodymass Nutrition - 24 november 2017 -
Begin jij iedere training met nog een paar van die schreeuwerige ‘motivational fitness quotes’ in je hoofd? De social media staan er vol mee: unless you puke, faint or die… keep going!
Lees meer
Het supplementenschema van een prof
Door Bodymass Nutrition - 17 november 2017 -
Laat niets aan het toeval over met dit supplementenschema. Dit schema is opgesteld door Hany Rambod, die onder andere Jay Cutler hielp aan zijn Mr. Olympia titels.
Lees meer
Sixpack trainen: de top 5 oefeningen
Door Bodymass Nutrition - 10 november 2017 -
De herfst en winter zijn de ideale perioden om ervoor te zorgen dat die sixpack volgend jaar zomer summer-ready is!
Lees meer
5 mythes over vet verliezen
Door Bodymass Nutrition - 03 november 2017 -
De meest voorkomende reden dat mensen beginnen met sporten en gezond eten, is omdat ze graag vet willen verliezen. Natuurlijk, iedereen wil ook een betere conditie krijgen en fysiek fitter worden, maar laten we eerlijk zijn: we willen er allemaal beter uitzien. Vet verliezen en je gezondheid/conditie verbeteren hangen nauw met elkaar samen. Je verliest vet, verbeter je conditie en dan zal je algehele gezondheid ook verbeteren. Het grote probleem, is dat er erg veel mythes in de ronde gaan over vet verliezen. Dit kan juist mensen ontmoedigen en ervoor zorgen dat ze stoppen met het nastreven van hun fitness-doelen.
Lees meer
6 Tips om je deadlift te verbeteren
Door Bodymass Nutrition - 27 oktober 2017 -
Bankdrukken, squatten en deadliften, dé drie samengestelde oefening die er echt toe doen. Wij focussen ons dit artikel op de deaflift en geven je 6 tips om deze oefening te verbeteren en gemakkelijker te maken.
Lees meer
Hoe sets van 100 herhalingen de spiergroei kan stimuleren
Door Bodymass Nutrition - 20 oktober 2017 -
Honderd. Gekkenwerk, niet dan? Het is de lengte van een voetbalveld in meters. Genoeg kilometer per uur om in de stad een flinke bekeuring op te lopen. In deze contexten is het veel. Maar in relatie tot herhalingen per set is het heel erg veel.
Lees meer
5 Borst oefeningen voor de gevorderde sporter
Door Bodymass Nutrition - 13 oktober 2017 -
Wanneer je vordert met je sportschoolcarrière, zal je ook een andere sporter worden omdat er meer variatie nodig is om te blijven groeien. In dit artikel vertellen we welke borst oefeningen je kunt gebruiken om constant je borst te laten groeien en ontwikkelen.
Lees meer
Maandag Chestday: probeer deze no-nonsense borsttraining
Door Bodymass Nutrition - 06 oktober 2017 -
Maandag is voor veel krachtsporters chest day. Probeer eens dit schema voor een super goede borsttraining. Press en flye tot je gestroomlijnde borstspieren hebt!
Lees meer
15 Tips van Mr. Olympia winnaars
Door Bodymass Nutrition - 28 september 2017 -
Afgelopen september werd in de Orleans Arena de 52e Mr. Olympia gehouden. Phil Heath was voor de zesde keer op rij de winnaar. Slechts 13 mannen hebben de Mr. Olympia gewonnen. Lees hier 15 gouden tips van deze winnaars.
Lees meer
Vier oefeningen voor massieve biceps
Door Bodymass Nutrition - 24 september 2017 -
Plateaus zijn net zo’n normaal onderdeel van het natuurlijke verloop van zaken als zonsopkomst en zonsondergang (alleen zijn ze veel vervelender). We hebben allemaal periodes van stagnatie en dan zit er niets anders op dan volhouden. Dat wil niet zeggen dat je het leuk moet vinden.
Lees meer